FC Barcelona in extremis naast Granada

FC Barcelona is maandag ontsnapt aan opnieuw een nederlaag. Na de oor wassing tegen Bayern München leek de ploeg van Ronald Koeman maandag opnieuw onderuit te gaan. Maar in de slotfase zorgde Ronald Araujo voor de 1-1 gelijkmaker tegen Granada.

De Uruguayaan was het enige hoogtepunt van FC Barcelona in het thuisduel tegen Granada. Niet alleen verdedigend stond Araujo zijn mannetje. Ook aanvallend liet de boomlange verdediger zich gelden. Hij was met twee kopkansen de gevaarlijkste man aan Catalaanse zijde.

In de slotfase van het duel kopte Araujo, na een voorzet van Gavi, de 1-1 in Camp Nou raak. Dat terwijl de ploeg van Ronald Koeman in de tweede minuut op een 1-0 achterstand kwamen. Aanvallend bracht Barcelona in het eigen huis niets, ook niet in de tweede helft toen Luuk de Jong in de ploeg kwam.

Met het gelijke spel staat FC Barcelona momenteel op een zevende plaatst in de Liga, maar heeft het nog wel een duel minder gespeeld. Donderdag komt FC Barcelona opnieuw in actie. Dan is Cadiz de tegenstander.