FC Barcelona laat stadsgenoot Espanyol degraderen

FC Barcelona is er woensdag in geslaagd om stadsgenoot Espanyol de definitieve dreun te geven voor degradatie. De Catalanen waren in een matig duel met 1-0 te sterk voor nummer laatst van de Liga.

FC Barcelona moest het in eigen huis nog altijd zonder de geblesseerde Frenkie de Jong doen. De Nederlander wordt komende week weer op het veld verwacht bij Barcelona. Maar ook in de stadsderby wist FC Barcelona absoluut niet te overtuigen. De ploeg van Quique Setién speelde in Camp Nou in een zeer laag tempo en wist slechts enkele keren gevaarlijk voor het doel te komen. In echt grote kansen resulteerde het niet. De bezoekers daarentegen waren misschien in de eerste helft wel het gevaarlijkst. Zij raakten de paal na een snelle uitbraak.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Barcelona probeerde met Ansu Fati meer diepgang te krijgen in de tweede helft, maar de aanvaller moest na enkele minuten het veld alweer met rood verlaten, nadat Fati met een gestrekt been in kwam bij zijn tegenstander. Enkele minuten laten moest Lozano ook met rood het veld verlaten na een soort gelijke overtreding op Pique.

Voor FC Barcelona ontstond er daardoor iets meer ruimte en na een klein uur resulteerde dat in de 1-0 voorsprong voor de Catalanen. Luis Suarez kon profiteren, nadat Messi op de defensie stuitte.

In de slotfase wist doelman López nog een geweldige volley van Messi te pareren, maar gevaarlijker dan dat werd FC Barcelona niet. In een laag tempo speelde de ploeg van Setién het duel uit en is Espanyol definitief gedegradeerd.