FC Barcelona met de schrik vrij bij Rayo Vallecano

FC Barcelona heeft op de valreep een nederlaag tegen laagvlieger Rayo Vallecano kunnen afwenden. De koploper in de Spaanse La Liga leek zich te verslikken tegen de nummer negentien van de competitie uit Madrid, maar een slotoffensief leverde twee doelpunten op en daarmee een benauwde zege van 3-2.

Barça behield de koppositie in de stand en liep uit naar vier punten voorsprong op Atlético Madrid, dat eerder op de dag gelijkspeelde (1-1) tegen Léganes.

Luis Suárez opende al vroeg in de wedstrijd de score voor Barça, maar Rayo Vallecano kroop geleidelijk uit zijn schulp. De fraaie gelijkmaker van José Pozo in de 35ste minuut gaf de thuisploeg zoveel moed, dat het dapper bleef aanvallen en in de 57ste minuut door een treffer van invaller Álvaro Garcia zelfs met 2-1 voor kwam.

Barcelona moest vol aanzetten in de laatste tien minuten en slaagde er alsnog in twee keer te scoren via invaller Ousmane Dembélé en opnieuw Suárez.