FC Barcelona na rust pas te sterk voor Galatasaray in Europa League

FC Barcelona is er donderdag in geslaagd om de kwartfinale van de Europa League te bereiken. In een heksenketel kende de ploeg van Xavi Hernández een lastige avond tegen Galatasaray. De nieuwe topschutter van de Catalanen, Pierre-Emerick Aubameyang, zorgde na rust voor de winnen de treffer. Het werd in Turkije 2-1 voor Barça.

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Maar dat ging de Catalanen niet gemakkelijk af in een heksenketel. De ploeg speelde in de eerste helft in een te laag tempo en maakte veel persoonlijke fouten. Dat alles resulteerde ook in weinig kansen, maar ook de thuisploeg wist niet veel te creëren, waardoor het voornamelijk een gevecht werd op het middenveld. Toch kwam Galatasaray op voorsprong. Marcao profiteerde namelijk namelijk uit een hoekschop, waarbij Ferran Torres lag te slapen.

Ruim vijf minuten voor de pauze kwam FC Barcelona nog wel op 1-1. Pedri stak door de defensie en met twee geweldige schijnbewegingen wist hij doel te treffen.

Na de rust schakelde Barcelona op en werd Galatasaray met de rug tegen de muur gedrukt. Het zorgde voor vlak na rust al direct voor de 2-1 van de ploeg van Xavi. Aubameyang mocht uiteindelijk binnen tikken, na goed overzicht van Frenkie de Jong. Hij kreeg de bal, nadat Busquets en Pedri beiden op doelman Peña stuitte.

Na de treffer probeerde Galatasaray meer de aanval te zoeken, maar Barcelona hield het overwicht en kwam eigenlijk nauwelijks meer in gevaar. Daardoor bereikt FC Barcelona de kwartfinale van de Europa League en gaat het zich richten op de Clasico van aankomende zondag.