FC Barcelona na uitschakeling in Europa ook onderuit in competitie

FC Barcelona heeft een nare nasmaak overgehouden aan de uitschakeling in Europa. De ploeg van Xavi Hernández ging namelijk maandag in de competitie tegen Cadiz opnieuw onderuit. In een halfvol Camp Nou werd namelijk met 1-0 verloren.

Na de uitschakeling in de Europa League kende FC Barcelona op tweede paasdag ook een zeer moeizaam duel in de competitie tegen Cadiz. In de thuiswedstrijd creëerde FC Barcelona, met Memphis Depay in de basis, in de eerste helft helemaal niets. De ploeg wist de vrije man niet te vinden, waardoor grote kansen uitbleven.

Maar ook in de tweede helft was het alles behalve groots van FC Barcelona. De ploeg kreeg zelfs na enkele minuten in de tweede helft de 0-1 om de oren. Lucas Pérez kon eenvoudig voor het doel Cadiz op voorsprong schieten, toen Lenglet en Garcia de spits uit het oog verloren.

Het lukte de ploeg van Xavi Hernández niet om in het vervolg van de tweede helft in de buurt te komen van grote kansen. De bezoekers verdedigden goed en Barcelona was erg slordig in de eindfase. Luuk de Jong kreeg na zijn invalbeurt de grootste kans. Hij kopt op doelman Ledesma. Het betekende de 1-0 nederlaag voor FC Barcelona, dat door de nederlaag van Sevilla nog wel tweede blijft in de Liga.