FC Barcelona na verlenging ten onder in Supercopa-Clasico

FC Barcelona is er woensdag niet in geslaagd om de finale van de Spaanse Supercopa te bereiken. De Catalanen moesten hun meerdere erkennen in Real Madrid, dat pas na de verlenging met een zeer jong FC Barcelona wist af te rekenen. Het werd in Riyad 3-2.

FC Barcelona begon in Saudi-Arabië weer met Frenkie de Jong in de basis. Bovendien maakte Ferran Torres zijn debuut voor Barcelona. Maar genieten was niet niet voor de fans van FC Barcelona, want de ploeg moest in het eerste kwartier veel terug. De Madrilenen domineerden en de ploeg van Xavi oogde niet scherp. Na een klein half uur spelen bezorgde het de bezoekers de voorsprong. Vinicius profiteerde van balverlies van Busquets en kon vervolgens in de tegenaanval 1-0 raak schieten.

Maar de jonge ploeg van Xavi kwam iedere keer na een achterstand terug in de wedstrijd. Zo stond Luuk de Jong opnieuw op de goede plek en zorgde hij vlak voor rust voor de 1-1. De Nederlander, die in vorm is bij de Catalanen, zorgde voor de meeste dreiging voor rust, maar stuitte meerdere malen op Courtois.

Na rust bracht Xavi onder meer de lang afwezige Pedri en Ansu Fati in de ploeg. En met de jonge talenten die ingebracht werden, werd FC Barcelona sterker. Echter was het met nog een kwartier spelen opnieuw Real Madrid dat scoorde. En dat juist in de fase dat FC Barcelona domineerde. Na opnieuw een fout van FC Barcelona kon nu Benzema in de tegenaanval dodelijk profiteren door zijn ploeg op 2-1 te zetten. Opnieuw was het FC Barcelona dat vervolgens weer terug in de wedstrijd kwam. Invaller Ansu Fati kopte na een voorzet van Jordi Alba tien minuten voor tijd FC Barcelona weer op gelijke hoogte.

In de verlenging probeerde FC Barcelona het spel te maken en ging het met kansen van Ansu Fati en Abde op zoek naar de winnende treffer, maar opnieuw stuitte Barcelona op een zeer scherpe counter van Real Madrid. Dit keer konden Pique en Araujo de vijf man van Real Madrid niet stoppen en kon uiteindelijk Valverde de winnende 3-2 voor de Madrilenen binnen schieten.

Door de nederlaag van FC Barcelona is de ploeg uitgeschakeld in de Supercopa en zal het zich moeten opladen voor het volgende bekeravontuur. De Catalanen spelen namelijk volgende week woensdag in de Spaanse Copa del Rey tegen Athletic Bilbao.