FC Barcelona neemt na 6 seizoenen afscheid van topschutter Suárez

FC Barcelona neemt donderdag na 6 seizoenen afscheid van topschutter Luis Suárez. De club maakte via officiële kanalen  bekend dat er een akkoord is bereikt met Atlético Madrid. De Madrilenen betalen maximaal 6 miljoen euro voor de 33-jarige spits. In Madrid gaat Suárez na de medische keuring een contract voor 2 seizoenen tekenenen.

Na de komst van Ronald Koeman kregen enkele spelers te horen dat zij mochten vertrekken. Ook Luis Suárez kreeg dit bericht te horen, waarna een groot conflict ontstond tussen de clubleiding en de Uruguayaan. Suárez eiste dat de club zijn salaris door zou betalen.

Ondertussen was Suarez al enkele weken op zoek naar een nieuwe werkgever. Onder meer Juventus had interesse voor de topschutter. Uiteindelijk ketste de deal af en kozen de Italianen voor Morata. Dat maakte de weg vrij voor Luis Suárez om naar Atlético Madrid te vertrekken.

Maar ook daar was de clubleiding niet blij mee. Josep Bartomeu wilde de spits met 198 treffers en 109 assists in 283 duels achter zijn naam niet laten vertrekken naar de concurrent. Uiteindelijk kwam er deze week een akkoord tussen alle partijen, waardoor Suarez later deze week een handtekening zet onder een twee-jarig contract bij Atletico Madrid.

Indrukwekkende cijfers

Daarmee komt er eind aan het meer dan geslaagde huwelijk tussen Barcelona en Suárez. De Catalanen namen de aanvaller in de zomer van 2014 voor zo’n 81 miljoen euro over van Liverpool. Er heersten veel vraagtekens rond de komst van de Uruguayaan. Hoewel hij zich in Engeland had bewezen als veel en makkelijk scorende spits, haalde hij het nieuws vaker door zijn gedrag. Ook in de zomer van 2014. Op het WK in Brazilië, in het groepsduel met Italië, ging hij flink over de schreef. Die actie koste hem een maandenlange schorsing, waardoor zijn debuut voor FC Barcelona werd uitgesteld tot 25 oktober.

Barcelona had echter geen moment spijt van zijn komst. In zijn eerste seizoen vormde hij een droomvoorhoede met Lionel Messi en Neymar. In 43 officiële wedstrijden was hij 25 keer trefzeker en gaf hij 23 assists. Het supertrio bezorgde Luis Enrique in zijn eerste seizoen als trainer van Barcelona de felbegeerde treble. Dat seizoen kregen we echter nog niet de beste Suárez te zien. Het seizoen erop scoorde de Uruguayaan er flink op los. Hij eindigde op 50 treffers, waarvan veertig in de Liga. Uiteindelijk kwam hij 283 keer in actie voor FC Barcelona, waarin hij 198 keer tot scoren kwam en 109 assists gaf.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter