FC Barcelona ontslaat Quique Setién

Wat men al enkele dagen had verwacht is maandagavond daadwerkelijk gebeurd. FC Barcelona heeft trainer Quique Setién ontslagen. De 61-jarige Spanjaard werd een half jaar geleden aangesteld en moet na een teleurstellend seizoen weer plaats maken. De 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League gaf uiteindelijk de doorslag voor zijn vertrek.

Voor FC Barcelona is het een ongekend slecht jaar. Begin dit jaar ontsloeg de club Ernesto Valverde na tegenvallende prestaties. Setién werd zijn gedroomde opvolger, maar lang duurde zijn avontuur bij de Catalanen niet. De landstitel werd uit handen gegeven en ook in de beker liet FC Barcelona zich verrassen. Uiteindelijk werd de nederlaag in de Champions League tegen Bayern München hem fataal.

De club laat via officiële kanalen weten dat de club op korte termijn een vervanger gaat aanstellen. De topkandidaat voor die positie is de Nederlander Ronald Koeman, die volgens Spaanse media al een principe akkoord heeft bereikt met FC Barcelona. In de komende dagen zal de opvolger van Setién bekend gemaakt worden.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter