FC Barcelona treft PSG in achtste finale Champions League

FC Barcelona staat voor een behoorlijke kluif in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van trainer Ronald Koeman werd bij de loting gekoppeld aan Paris Saint Germain. Neymar keert dus even terug in Camp Nou.

FC Barcelona begint met een thuiswedstrijd aan het tweeluik tegen PSG. De ontmoeting in Camp Nou zal plaatsvinden op 16, 17, 23, of 24 februari. De return in Parijs wordt afgewerkt op 9,10,16 of 17 maart.

Barcelona eindige na een 0-3 nederlaag tegen Juventus als nummer twee in Groep G. PSG wist in de laatste wedstrijd met 5-1 te winnen van Istanbul Basaksehir, waardoor de Franse topclub beslag wist te leggen op de nummer één positie in Groep H.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de Champions League was in het seizoen 2016-2017. Destijds was het ook een strijd in de achtste finale en het werd memorabel door de ‘Remontada‘ van Barcelona in de return. De strijd leek gestreden na een 4-0 zege van PSG in de heenwedstrijd. Maar een paar weken later deden de Catalanen het onmogelijke door met 6-1 te winnen. Drie minuten voor tijd stond het nog 3-1, maar het kwam allemaal goed in een doldwaze slotfase. De beslissende treffer van Sergi Roberto viel in de allerlaatste minuut van de extra tijd.

Bron: www.barcasource.nl

 

Facebook
Twitter