FC Barcelona verliest tactisch schouwspel el clasico

Ronald Koeman heeft met FC Barcelona de clasico tegen Real Madrid niet weten te winnen. De Madrilenen waren in een bijna vol Camp Nou met 2-1 te sterk. David Alaba maakte de enige treffer van het duel.

De centrale verdediger van Real Madrid deed dit na een half uur spelen in Camp Nou toen Real Madrid vanuit een counter door kon stomen naar het doel van Ter Stegen. Alaba schoot met een perfect schot raak in de verre hoek.

En dat terwijl FC Barcelona in het half uur ervoor een prima indruk maakte. De ploeg begon, net als tegen Valencia, scherp aan het duel. Maar in het tactisch schouwspel waren de kansen schaars. Barcelona werd in de eerste helft het gevaarlijkst via Dest, die de grootste kans voor FC Barcelona had. Voor een open doel schoot de Amerikaan hoog over.

Na de 1-0 voorsprong ging Real Madrid consolideren. De ploeg kon langdurig zonder zelf balbezit Barcelona controleren. Ronald Koeman probeerde in de tweede helft met een aantal wissels wat aanvallender te spelen, maar tot grote kansen kwam het niet.

In de slotfase van het duel vielen alsnog de doelpunten. Pique ging zelfs mee naar voren om een doelpunt te forceren, maar Real Madrid sloeg in de slotminuut nog één keer toe via de counter. Lucas Vazquez mocht uiteindelijk de trekker overhalen. Het bleek niet het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn, want kort voor tijd mocht Kun Agüero zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona maken in de Liga. Daarmee verliest FC Barcelona de clasico met 2-1 en is het gat met Real Madrid vijf punten.