FC Barcelona voert druk Atletico Madrid verder op na eenvoudige zege

FC Barcelona heeft maandag de druk verder opgevoerd bij koploper Atletico Madrid. De Catalanen waren in het eigen Camp Nou met 4-1 te sterk voor Huesca en komen daarmee op slechts vier punten van de koploper.

De ploeg van Ronald Koeman domineerde volledig in eigen huis. Met zo nu en dan uitstekend spel werd de defensie van Huesca met enige regelmaat omsingeld. Het was dan ook niet onverdiend dat de Catalanen na een kwartier spelen al op een 1-0 voorsprong kwamen. Lionel Messi haalde uit en schoot via de lat perfect in de kruising.

Antoine Griezmann deed het twintig minuten later van een soort gelijke afstand dunnetjes over en schoot met een uithaal in de verre hoek Barcelona op een 2-0 voorsprong. Een comfortabele voorsprong zou je denken. Totdat de arbitrage vlak voor rust een enorme blunder maakte. Het zorgde voor een strafschop voor Huesca, die Rafa Mir benutte. Hij zorgde vlak voor rust voor de 2-1.

Maar na de pauze pakte FC Barcelona het goede spel weer op. Hoewel de Catalanen domineerden, kwam het minder vaak tot een schot. Het was uitgerekend centrale verdediger Mingueza die na tien minuten spelen in de tweede helft voor de riantere voorsprong zorgde. De verdediger kopte geweldig raak in de verre hoek na een voorzet van Messi.

De bezoekers probeerden in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar de verdediging van Barcelona liet weinig grote kansen toe. In de laatste minuut van het duel kon Messi nog een keer profiteren van de ruimte. Zijn schot werd van richting veranderd en daarmee zorgde de Argentijn voor de 4-1 zege en komt het tot vier punten achterstand op koploper Atletico Madrid.