FC Barcelona wint in spektakelstuk van Atleti

FC Barcelona heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om Champions League voetbal voor het komende seizoen. De Catalanen wonnen in een vol Camp Nou met 4-2 van directe concurrent Atletico Madrid.

Bij het debuut van Adama Traore en Aubameyang kende FC Barcelona een goede hervatting van de competitie. In de strijd om een plek in de Champions League voor volgend seizoen moest FC Barcelona in het eigen Camp Nou winnen om in de buurt te blijven van nummer drie Real Betis.

De ploeg van Xavi kende een zeer goede eerste helft tegen Atletico Madrid. Toch kwam Barcelona in de openingsfase op achterstand. Na fouten in de defensie kon Carrasco zijn ploeg al vroeg op 1-0 zetten. Maar lang kon Simeone er niet van genieten, want twee minuten later herstelde Jordi Alba zich met een zeer fraaie 1-1.

Vanaf dat moment domineerde FC Barcelona in een ruim gevuld Camp Nou. Met aanwinsten Adama Traore en Ferran Torres was Barcelona continue dreigend en zag het er bij vlagen voetballend erg goed uit. Het resulteerde na ruim twintig minuten spelen tot de 2-1. Gavi kon bij de tweede paal binnen koppen na een goede voorzet van Adama. En vlak voor rust werd de voorsprong nog groter nadat Araujo hard van dichtbij de 3-1 tegen de touwen schoot.

Na de pauze begon FC Barcelona waar het voor rust mee begonnen was. De ploeg bleef domineren en ging het op zoek naar een nog grotere voorsprong. En die kwam er toen Dani Alves vlak na rust Barcelona op een 4-1 zette. De vleugelverdediger kon uit een voorzet van dichtbij zijn doelpunt maken. Luis Suarez, die voor even terug was in Camp Nou, bracht Atletico Madrid wel weer terug in de wedstrijd met de 4-2, maar de Madrilenen wisten uiteindelijk niet meer te scoren.

Na de ruime voorsprong van FC Barcelona werd het duel een stuk onsportiever. En vooral FC Barcelona werd daar het slachtoffer van. Dani Alves, die een geweldige wedstrijd speelde, moest met rood het veld verlaten. Hij zette een schoen op de kuit van Carrasco en de VAR vond het voldoende om de Braziliaan naar de tribune te sturen. Toen Ferran Torres even later geen vrije trap kreeg, ging Oscar Hernandez, de assistent en broer van Xavi, door het lint. Ook hij kreeg de rode kaart.

Uiteindelijk hield FC Barcelona met tien man stand en wint het met 4-2 van de directe concurrent Atletico Madrid. Daarmee klimt Barça naar een vierde plaats, waarmee een Champions League ticket in zicht is.