FC Barcelona wint van Valencia in cruciale week

In een zeer belangrijke week voor FC Barcelona, zo vlak na de interlands, heeft de ploeg van Ronald Koeman zondag goede zaken gedaan. De Catalanen, die komende week in de Champions League niet kunnen verzaken tegen Dynamo Kiev, wonnen zondag met 3-1 van Valencia in de competitie.

FC Barcelona begon scherp aan het duel met Valencia en kreeg na enkele minuten spelen al de eerste grote kans via Ansi Fati, die voor het eerst na zijn blessure in de basis begon. Toch waren het de bezoekers die na vijf minuten spelen op voorsprong kwamen. Gaya schoot een afvallende bal van ruim twintig meter in de verre hoek. Zo had Valencia snel de voorsprong te pakken, maar was het Barcelona dat het spel maakte.

Het duurde dan niet lang voordat FC Barcelona op gelijke hoogte kwam. Een combinatie tussen Ansu Fati en Memphis Depay zorgde ervoor dat het jonge talent in de verre hoek Barcelona op gelijke hoogte kon zetten. En ook vlak voor rust was Ansu Fati weer betrokken bij de voorsprong van FC Barcelona. De talentvolle aanvaller versierde een strafschop. Memphis Depay zette Barça vlak voor rust op een 2-1 voorsprong.

Na de pauze was Soler direct gevaarlijk voor Valencia met een schot op de paal, maar dat schot kon de ploeg van Ronald Koeman vrij eenvoudig controleren. Het duurde tot vijf minuten voor het eindsignaal voordat FC Barcelona de wedstrijd in het slot gooide. Dest was de man met de actie, het harde werken en uiteindelijk het overzicht voor het doel. Coutinho mocht uiteindelijk de 3-1 voor de Catalanen. In de slotminuten mocht Kun Agüero zijn eerste speelminuten voor FC Barcelona in de competitie maken.

Komende week is het er op of eronder voor FC Barcelona in de Champions League. Dan moet er gewonnen worden van Dynamo Kiev om nog aanspraak te maken op de volgende ronde. Enkele dagen later is Real Madrid de tegenstander in de Liga.