FC Barcelona wint zonder Messi en Pique op veld van Granada

FC Barcelona blijft voorlopig in het spoor van koploper Real Madrid. De Catalanen wisten zondagavond met 4-1 te winnen van en bij Granada zonder de afwezige Lionel Messi en Gerard Pique.

Coach Luis Enrique reisde zondag zonder de geschorste Lionel Messi en met toestemming afwezige Gerard Pique naar Granada. Zonder de twee sterspelers kende Barcelona een lastig duel tegen de nummer 19 van de Liga. Toch kregen de Catalanen in de eerste helft via Luis Suarez de nodige kansen. Echter stuitte de Uruguayaan meerdere keren op doelman Ochoa. Luis Enrique kreeg een flinke tegenvaller te verwerken na 20 minuten, nadat Rafinha met een blessure naar de kant moest. De ernst van de blessure wordt maandag in Barcelona onderzocht. Toch kwam Barcelona vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Na een uitstekende steekpass was het Luis Suarez die de bal deze keer wel achter doelman Ochoa kreeg.

Na de pauze kwam Granada via Boga al snel op gelijke hoogte. De aanvaller passeerde doelman Ter Stegen in de verre hoek. Barcelona bleef echter na de gelijkmaker de betere van de twee ploegen. Enkele minuten later was het dan ook alweer 2-1 voor de ploeg van Luis Enrique. Paco Alcacer plaatste de bal achter doelman Ochoa, na een goede pass van Suarez. In de slotminuten liep Barcelona verder uit na een tweede gele kaart van Agbo. Ivan Rakitic schoot van ver 3-1 tegen de touwen en in de laatste minuut kreeg ook Neymar Jr. zijn verdiende doelpunt. Barcelona wint zonder Messi met 4-1 van Granada en blijft daarmee in het spoor van Real Madrid.

Bron: barcasource.nl