FC Barcelona zakt in eigen Camp Nou opnieuw door ondergrens

FC Barcelona heeft voor de derde keer op rij in Camp Nou verloren. De Catalanen verloren van Frankurt, het verloor van Cadiz en ook zondagavond slaagde de ploeg er niet in om in het eigen huis te winnen. Rayo Vallecano was met 1-0 te sterk voor de ploeg van Xavi Hernández.

FC Barcelona kende dezelfde problemen als tegen Cadiz afgelopen week. De ploeg speelde in een te laag tempo en werd met name gevaarlijk met schoten van afstand van onder meer Jordi Alba en Memphis Depay. Maar meer dan die kansen kreeg het zoekende FC Barcelona niet.

De bezoekers kwamen vooral in de eerste helft er met regelmaat gevaarlijk uit. Het geen druk zetten en het niet opletten van Dest zorgde ervoor dat Garcia zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong zette.

Met man en macht probeerde Rayo in de tweede helft het ritme van FC Barcelona te verstoren. Het zorgde voor veel vertragingen in de aanvallen van Barça, die uiteindelijk met nog een paar kansen van Dembélé en Adama gevaarlijk konden worden. Echter hield Rayo Vallecano het stand tot ver na de honderd minuten en blijft het zo goed als zeker in de Liga. FC Barcelona raakt door het puntverlies de voorsprong op de andere concurrenten voor plek twee kwijt.