FC Barcelona zet Valladolid eenvoudig opzij bij debuut Kounde

FC Barcelona heeft zondagavond geen kind gehad aan Real Valladolid. In een vol Camp Nou, waar nieuwkomer Kounde zijn debuut maakte, was de ploeg van trainer Xavi Hernández met 4-0 te sterk voor de bezoekers.

FC Barcelona maakte een sterkte indruk tegen Valladolid. De ploeg controleerde volledig in de eerste helft. De bezoekers kwamen zelfs nauwelijks van hun eigen speelveld af. toch had FC Barcelona, waarbij Frenkie de Jong vanaf de bank begon, ruim twintig minuten nodig voor het openingsdoelpunt. Het was Lewandowski die Barça op voorspong zette. De spits schoof de bal bij de tweede paal binnen na een vlijmscherpe voorzet van Raphinha. Maar bij de 1-0 voorsprong zou het niet blijven.

Nog voor rust verdubbelde FC Barcelona de marge. Via een snelle aanval van opnieuw Raphinha was het nu Lewandowski die ruimte maakte voor Pedri. De jonge middenvelder kon eenvoudig de 2-0 raak schieten.

Na de pauze nam FC Barcelona iets gas terug en werden smaakmakers als Raphinha en Araujo gewisseld. Toch wist FC Barcelona nog twee keer te scoren. Na twintig minuten spelen in de tweede helft maakte Lewandowski op geweldige wijze de 3-0 voor de Catalanen en kort voor tijd mocht Roberto eenvoudig 4-0 op het scorebord zetten.

Komende week is de eerste grote test voor FC Barcelona. Dan neemt de ploeg het op tegen Sevilla, de oude ploeg van Kounde.