Fenomenale Messi loodst Barcelona met hattrick langs Betis

FC Barcelona heeft zondag een flinke stap gezet naar de titel in de Liga. De Catalanen kwamen in een zeer intens duel met Real Betis, mede door een geweldige Messi, als winnaar uit de bus. De ploeg van Ernesto Valverde won met 4-1 en loopt daarmee uit op concurrent Atletico Madrid, dat inmiddels tien punten achterstand heeft.

In het Estadio Benito Villamarín was het zondagavond vanaf minuut één een zeer intense wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en in een zeer hoog tempo zochten de twee voetballende teams de aanval. Toch wist Barcelona in het eerste kwartier weinig te kansen te creëren, maar uiteindelijk was het Lionel Messi die Barcelona na 18 minuten spelen op een 1-0 zette. De Argentijn, die Real Betis een pijnlijke avond zou gaan bezorgen, krulde een vrije perfect in de verre hoek en bracht Barcelona daarmee op een 1-0 voorsprong.

Vlak voor rust kwam Barcelona zelfs op een 2-0 voorsprong, na slordig balverlies van Real Betis. Suarez zette zijn buurman met een hakbal vrij voor het doel en Messi schoot zijn tweede van de avond binnen.

Drie keer Messi

Na de pauze deelde Ernesto Valverde Real Betis tactisch gezien de genadeklap uit. Waar Betis voor rust nog aan voetballen toe kwam, was net na rust volledig gedaan. Barcelona zette Betis nog sneller onder druk en daaruit kwamen een aantal grote kansen voor Luis Suarez in de tweede helft. De Uruguayaan kon twee keer vrij voor het doel scoren, maar de spits schoot beide kansen naast het doel. Bij de derde keer was het wel raak voor Suarez. De spits klungelde zich door de defensie van Betis en zorgde, na een klein uur spelen, voor de 3-1 voor Barcelona.

Tien minuten voor tijd deed Betis via Loren iets terug. Barcelona kreeg de bal moeizaam uit het strafschopgebied en invaller Loren schoot in de verre hoek 1-3 raak. Vijf minuten voor tijd was het opnieuw de beurt aan Lionel Messi. De Argentijn bekroonde een geweldige wedstrijd van Barcelona met een hattrick. Messi stiftte de bal, vanaf zestien meter, over doelman Pau heen en bracht daarmee de eindstand op 4-1 voor Barcelona.

Door de nederlaag van Atletico Madrid eerder dit weekend heeft Barcelona inmiddels tien punten voorsprong op de concurrent uit Madrid. Komende week reizen de spelers van FC Barcelona af naar hun geboorteland voor de komende interlands.