Frenkie bezorgt Barcelona eerste overwinning in 2021

FC Barcelona is het jaar 2021 begonnen met een overwinning. De ploeg van Ronald Koeman was op bezoek bij Huesca met 1-0 te sterk voor de laagvlieger. Frenkie de Jong maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor FC Barcelona hing er het hele duel geen vuiltje aan de lucht tegen Huesca. De Catalanen domineerden vanaf minuut één de wedstrijd en kregen zo nu en dan enorme kansen om het duel met ruimere cijfers te winnnen.

Via Pedri en Dembélé werd Barcelona in het eerste half uur vooral gevaarlijk. Het jonge talent kreeg tot twee keer toe de mogelijkheid om Barcelona vroeg op voorsprong te zetten, maar beide keren kwam Pedri niet goed uit om doelman Alvaro echt te verrassen. Na een klein half uur spelen kwam FC Barcelona toch op voorsprong. Deze keer was het Lionel Messi met een voorzet en kon Frenkie de Jong voor het doel eenvoudig de 0-1 binnen lopen.

Ook na de 1-0 bleef FC Barcelona de betere ploeg, maar wist het de defensieve muur van Huesca maar moeilijk te kraken. Messi was zo nu en dan dreigend met een afstandsschot en ook Ousmane Dembélé kwam er zo nu en dan met veel snelheid doorheen. Het ontbrak de Fransman echter aan een goede afronding.

Uiteindelijk wist FC Barcelona de bal niet voor de tweede keer in het net te krijgen en was Huesca niet in staat om FC Barcelona echt onder druk te zetten. Het creëerde dan ook zeer weinig kansen.

Door de 1-0 overwinning blijft de ploeg van Ronald Koeman in het zicht van concurrenten als Real Madrid en Atletico Madrid. koploper Atletico heeft tien punten meer dan FC Barcelona, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Real Madrid heeft een voorsprong van acht punten, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan FC Barcelona.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter