Frenkie de Jong langer uit de roulatie bij FC Barcelona

De selectie van FC Barcelona keerde zondag, na een vrije dag, weer terug op het trainingsveld om zich voor te bereiden op het duel van aankomende dinsdag tegen Athletic Bilbao. Frenkie de Jong, die tegen Sevilla niet mee deed, trainde niet met de groep mee, zo laat de club via officiële kanalen weten.

Het medisch team van de club liet zondag weten dat de jonge Nederlander een kuitblessure heeft opgelopen aan zijn rechterbeen. En daarmee lijkt de middenvelder van FC Barcelona zeker twee weken uit de roulatie te zijn en moet hij daardoor zo’n 4-5 competitiewedstrijden mogelijk missen.

De middenvelder is één van de weinig geslaagde spelers die afgelopen zomer naar Barcelona vertrok. Frenkie speelde namelijk in 38 duels van de Catalanen en miste er slechts drie.

Blessure in lastige periode

Voor FC Barcelona komt de blessure van Frenkie de Jong op een zeer vervelend moment. De Catalanen verspeelden zonder Frenkie afgelopen week twee punten bij Sevilla en daarmee kan Real Madrid zondagavond tegen Real Sociedad de koppositie in de Liga overnemen. De Madrilenen hebben daarmee de titel in eigen hand.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter