Frenkie de Jong verkozen tot Speler van het Seizoen 2020-2021

Een mooi stukje erkenning voor Frenkie de Jong. De Nederlander is verkozen tot Beste speler van FC Barcelona in het seizoen 2020-2021. Hij ontvangt daarvoor de Barça Jugadors 2020/21 trofee.

De beslissing is genomen door een speciale jury die bestaat uit personeel van FC Barcelona en een aantal journalisten. In eerste instantie zorgden meer dan 5000 Catalanen van over de hele wereld voor een top 3 met Messi, De Jong en Ter Stegen. De jury heeft dinsdag overleg gehad in Camp Nou en daar kwam De Jong als winnaar uit de bus.

Frenkie de Jong was voor trainer Ronald Koeman afgelopen seizoen een belangrijke pion in het elftal. De middenvelder kwam maar liefst in 51 officiële wedstrijden in actie. Daarin maakte hij zeven doelpunten en zorgde hij voor acht assists.

Dezelfde verkiezing was er ook bij de vrouwentak van de club. De genomineerden daar waren Lieke Martens, Aitana Bonmatí en Alexia Putellas. Bonmatí is uiteindelijk door de jury uitgeroepen tot winnares. De 23-jarige middenveldster was een vaste waarde in het elftal van trainer Lluis Cortés. Ze stond tijdens 41 officiële wedstrijden in het veld tijdens het succesvolle seizoen van FC Barcelona Femení. Er werd geschiedenis geschreven door als eerste vrouwenploeg de Treble te veroveren.

www.barcasource.nl

Facebook
Twitter