Frenkie dirigeert Koeman naar eerste prijs met FC Barcelona

Na de nederlaag van vorig weekend in El Classico wist Barcelona vanavond in de Copa del Rey finale de rug te rechten. Na een sterke tweede helft versloegen de Blaugrana Athletic Bilbao met 0-4. Meteen ook de eerste hoofdprijs voor Ronald Koeman als coach van FC Barcelona.

De jongens van Koeman begonnen sterk aan de wedstrijd en eisten zoals gewoonlijk het balbezit op. Dit resulteerde na reeds 5 minuten in een eerste grote kans voor de Catalanen. Frenkie de Jong besloot na een prachtige aanval op de binnenkant van de paal. Even later wist een lang uitgesponnen één-tweetje tussen Messi en Griezmann het doel niet te bereiken. Die felle openingsfase wist Barcelona echter niet door te zetten. Ondanks dat het met bijna 90 procent balbezit had en de bal monopoliseerde speelde het in een te laag tempo om het sterke blok van Bilbao uit verband te spelen. Integendeel, de verdediging van ter Stegen werd zelfs nog even opgeschrikt toen Inago Martinez de bal net naast doel wist te tikken. Zo gingen beide ploegen rusten met een logische 0-0 tussenstand.

Barcelona was vastberaden om de tweede helft een versnelling hoger te schakelen. Griezmann en Busquets vonden eerst nog Unai Simon op hun weg, maar na een uur vonden de Catalanen het welletjes.

In ruim 10 minuten sloeg Barça de Basken helemaal tegen het canvas.
Eerst wist de Jong met een lage voorzet Griezmann te vinden bij de eerste paal. Deze keer twijfelde de Fransman niet: 0-1. Enkele minuten later was het Frenkie zelf die aan ‘het kanon’ stond. Alba zette voor en de Jong knikte de 0-2 binnen. Een leuk verjaardagscadeautje voor zijn vriendin Mikky.

Ook Messi deed zijn duit nog in het zakje: eerst trapte de Argentijn na een vlotte combinatie met de Jong beheerst de 0-3 tegen het net. En luttele minuten later stond het al 0-4 na een typische Messi-Alba aanval. De veer bij Bilbao was gebroken en Barcelona speelde de wedstrijd rustig uit.

Zodus wint Barcelona zijn 31ste Copa del Rey. Volgende week donderdag spelen de Blaugrana in Camp Nou tegen Getafe. Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Koeman en de zijnen in de strijd om La Liga.