Frenkie, Lewandowski en Pedri schitteren in Gamper Cup

FC Barcelona is een week voor de start van de competitie klaar om het nieuwe seizoen te starten. Zondagavond werd tijdens de Trofeu Joan Gamper, de traditionele openingswedstrijd van het seizoen, met 6-0 gewonnen van het Mexicaanse Pumas UNAM.

De meest besproken speler van dit moment bij FC Barcelona, Frenkie de Jong, begon tijdens het duel met Pumas zondag op de bank. De Nederlander, kwam evenals Memphis, in de tweede helft in de ploeg. Op dat moment stonden de Catalanen al op een 4-0 voorsprong.

Kersverse aanwinst Lewandowski liet de fans direct genieten. De Pool schiet na twee minuten al raak voor Barcelona, en niet veel later was het Pedri in combinatie met diezelfde Lewandowski, de 2-0 al vroeg op het scorebord zette. Ousmane Dembélé zette tussendoor FC Barcelona op 3-0 en Pedri maakte in de eerste helft de vierde voor de Catalanen.

Na de pauze verscheen Xavi met een volledig andere ploeg, waarin Koundé zijn debuut maakte en vooral Frenkie de Jong en Kessié indruk maakten. Aubameyang, die tegen de Pumas vanaf de flank begon, maakte voor FC Barcelona de vijfde. In de slotfase van het duel mocht Frenkie de Jong zijn goede helft bekronen met een doelpunt. Hij zette de eindstand op 6-0.

FC Barcelona opent het nieuwe seizoen in La Liga volgende week tegen Rayo Vallecano. Dan hoopt Xavi zijn ploeg klaar te hebben om mee te strijden om de titel.