Geen ongeslagen seizoen na verlies op Levante (5-4)

Barcelona is op de voorlaatste speeldag van LaLiga zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. De club van trainer Ernesto Valverde verloor zondagavond in een krankzinnige wedstrijd met 5-4 van Levante en Emmanuel Boateng en Philippe Coutinho maakten ieder een hattrick. Barcelona komt nog één keer in actie in de competitie, want volgende week zondag ontvangt de kampioen Real Sociedad.

Barcelona liep al gauw achter de feiten aan in Valencia, want na negen minuten devieerde Boateng een voorzet van José Morales in het doel en stond het 1-0. Twee minuten later verdubbelde Enis Bardhi bijna de marge, want de Macedoniër schoot tegen het aluminium. Na een half uur werd het alsnog 2-0: Sasa Lukic kreeg de bal met een gelukje mee en zette Boateng voor Marc-André ter Stegen. De Ghanees omspeelde de doelman en frommelde het leer vervolgens binnen. Een extra smet op het eerste half uur van Barcelona was het uitvallen van Thomas Vermaelen. De Belg liet zich vervangen door Gerard Piqué.

Philippe Coutinho deed zeven minuten voor tijd wat terug in Estadi Cutat de Valencia: Luis Suárez legde de bal klaar waarna de middenvelder naar binnen kapte en vernietigende uithaalde. Valverde hoopte dat zijn spelers na de pauze orde op zaken zouden stellen, maar in het eerste kwartier ging het helemaal mis. Bardhi schoot na afleggen van José Campana fraai raak voor de 3-1, Boateng completeerde na de zoveelste succesvolle counter van Levante zijn hattrick en Bardhi ramde eveneens na een snelle uitval de 5-1 tegen de touwen.

Barcelona leek ten dode opgeschreven, maar richtte zich toch nog op. Philippe Coutinho knalde van dichtbij de 5-2 binnen, scoorde even later met een uitmuntende volley van buiten het strafschopgebied en Suárez nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening door vanaf elf meter binnen te schieten. De Uruguayaan mocht aanleggen na een overtreding van Campana. Barcelona hoopte de remonte te vervolmaken, maar kon een nederlaag niet afwenden. Overigens ontbrak onder anderen Lionel Messi in de selectie; hij kreeg rust.

Lees meer op www.voetbalzone.nl

Facebook
Twitter