Gemengde gevoelens na 3-0 zege tegen Celta

Het was een avond van uitersten gisteren in Camp Nou. Aan de ene kant had je de mooie overwinning (3-0) tegen Celta, aan de andere kant de ernstige knieblessure van doelman Victor Valdes. De afscheidnemende sluitpost van de Catalanen raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan de knie, ogenschijnlijk een zware blessure. De eerste berichten spreken van een operatie en herstelperiode van 6 maanden.

Na het slechte kwam ook nog bijzonder goed nieuws vanuit Andalucië. Sevilla had daar, met 2 doelpunten van ex-Bruggeling Carlos Bacca, zijn duivels ontbonden en won hun wedstrijd tegen Real Madrid met 2-1. Dit betekent dat Barcelona, ondanks de tweede plek, alles terug in eigen handen heeft om kampioen te spelen. Op de slotspeeldag staat namelijk Barcelona-Atlético gepland.

Terug naar de wedstrijd tegen Celta. Het team van Martino legde in de eerste helft al de basis voor de overwinning. In de zesde minuut maakte Neymar een einde aan zijn reeks van vijf duels op rij zonder doelpunt of assist. Alexis Sánchez ontving de bal van Messi en uit de pass van de Chileen tekende de Braziliaan voor de 1-0. Barcelona speelde een goede eerste helft en op geen enkel moment kwam de voorsprong in gevaar. Toch kregen de Catalanen een domper te verwerken. Bij het keren van een vrije trap van Fabián Orellana kwam Valdés met zijn rechterbeen verkeerd terecht en riep hij direct om medische hulp. Met een ogenschijnlijk zware blessure aan zijn knie ging de doelman huilend én per brancard van het veld. José Manuel Pinto nam de plaats van de pechvogel in.

Na een klein half uur spelen verdubbelde Messi de voordelige marge van Barcelona, dat tegen de zeventig procent balbezit aanzat. De aanvaller kreeg een perfecte pass van Andrés Iniesta, omspeelde Yoel en werkte het leer laag binnen: 2-0. Dat was ook tevens de ruststand. Een doelpunt van Neymar werd wegens buitenspel afgekeurd en een schot van Alexis op slag van rust miste precisie. Na rust verscheen Iniesta niet meer binnen de lijnen. De middenvelder bleef uit voorzorg in de kleedkamer achter en werd vervangen door Sergio Roberto.

Enkele minuten na rust stond Pinto een aansluitingstreffer van Celta in de weg. De vervanger van Valdés keerde een inzet van Augusto Fernández en daarna had hij ook antwoord op de rebound van Santi Mina. Celta speelde meer naar voren en dat kwam de wedstrijd ten goede. Een doelpunt van Cesc Fàbregas werd opnieuw terecht wegens buitenspel afgekeurd, maar in de 67e minuut verscheen de 3-0 alsnog op het scorebord. Neymar kreeg alle ruimte van Levy Madinda en Andreu Fontàs en werkte zijn tweede van de avond achter Yoel. In het restant van de speeltijd liet Alexis nog een goede kans op de 4-0 liggen terwijl Fàbregas ook een goede mogelijkheid onbenut liet.