Griezmann schiet Barcelona naar belangrijke zege bij Villarreal

FC Barcelona heeft zondagmiddag op bij Villarreal een belangrijke zege geboekt. Antoine Griezmann zorgde er met twee doelpunten voor dat FC Barcelona met 2-1 wist te winnen op bezoek bij Villarreal. Daarmee komt de ploeg van Ronald Koeman op gelijke hoogte met Real Madrid, maar heeft het een wedstrijd minder gespeeld dan de Madrilenen.

In een zeer open eerste helft ging het op en neer tegen Villarreal en was het de thuisploeg dat uiteindelijk na een klein half uur op een 1-0 voorsprong kwam. Torres stuurde Chukwueze de diepte in en na een valpartij van Jordi Alba kon de snelle aanvaller uiteindelijk Ter Stegen passeren.

Lang keek Barcelona niet tegen een achterstand aan, want een minuut later lag de bal in het net aan de andere kant. Antoine Griezmann werkte de bal op geweldige wijze over doelman Asenjo heen, na een dieptepass van Mingueza.

Een kwartier voor de pauze voerde FC Barcelona het tempo op en kon het verder uitlopen na grote kansen voor Griezmann en Frenkie de jong. Een terugspeelbal van Foyth zorgde uiteindelijk voor de 2-1 van Barcelona. De verdediger zag Griezmann over het hoofd en de Fransman kon uiteindelijk eenvoudig profiteren.

In de tweede helft ging Villarreal op zoek naar de aansluitingstreffer en hoopte FC Barcelona te kunnen profiteren van de ruimtes die ontstonden. De ploeg van Ronald Koeman werd echter een stuk slordiger en liet het tempo bij vlagen behoorlijk zakken. Na de rode kaart van Trigueros leek de angel uit het duel. De middenvelder vloog met een gestrekt been op de enkel van Messi en moesten de laatste twintig minuten met tien man verder.

In groot gevaar kwam de ploeg van Ronald Koeman niet meer waardoor FC Barcelona met 2-1 wint bij Villarreal. De Catalanen hebben net als Real Madrid 71 punten, maar FC Barcelona heeft een duel minder gespeeld. Atletico Madrid is nog altijd koploper met 73 punten.