Guangzhou Evergrande maakt terugkeer Paulinho officieel

Guangzhou Evergrande maakt terugkeer Paulinho officieel

FC Barcelona heeft de eerste transfer van het seizoen afgerond. Paulinho verlaat FC Barcelona na één seizoen alweer voor een terugkeer naar zijn vorige werkgever Guangzhou Evergrande. Dat maakte de Chinese club zondagavond bekend via officiële kanalen.

De Braziliaanse middenvelder, die bij Barcelona iedereen afgelopen seizoen verraste, tekent een contract voor één seizoen bij de Chinese club. Paulinho wordt op huurbasis overgenomen van de Catalanen. Of er een optie tot koop is opgenomen in de deal is niet bekend. Naar verluidt vertrekt Paulinho volgend seizoen definitief naar de Chinese club en blijft hij nog drie seizoenen in China. De Spaanse media verwacht dat de Braziliaan maar liefst 15 miljoen euro gaat verdienen per jaar en dat Barcelona zo’n 50 miljoen euro bij kan schrijven volgend jaar.

“Ik heb ervoor gekozen om terug te keren naar de Super League en ik hoop Guangzhou en de fans aan meer prijzen te helpen. Ik hoop de Super League ook te vermaken”, zegt Paulinho op de clubsite van Guangzhou Evergrande. Paulinho speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol binnen de landstitel. Hij speelde 49 voor Barcelona en kwam tot negen doelpunten.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter