Hattrick Messi bezorgt Barça koppositie.

Barcelona heeft met overtuiging de kop gegrepen in Spanje. De Catalanen wisten dat winst op Rayo Vallecano genoeg zou zijn na de nederlaag van Real Madrid bij Athletic de Bilbao. Met 6-1 en de 32ste hattrick van Lionel Messi lieten de Catalanen geen ruimte voor twijfel.

In het Catalaanse vroege middagzonnetje deed Barça het in de eerste helft nog rustig aan. Na de snelle openingsgoal van Luis Suárez veranderde er tot aan de rust niets meer in de stand. Vlak na de pauze verdubbelde Gerard Piqué de marge, maar het hek ging pas echt van de dam na een rode kaart voor Tito.

Die kaart leverde Barcelona bovendien een strafschop op en Messi zette zich, ondanks zijn matige strafschopvorm van de laatste tijd, achter de bal. Even leek het alsof hij zijn vijfde van de laatste acht pogingen had gemist, maar de Argentijn mocht de pingel van de scheidsrechter overnemen. Dit keer faalde Messi niet en was het 3-0.

Amper tien minuten later had De Vlo zijn hattrick al compleet. Met een intikker en een laag schot kwam hij bovendien in goals op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo. Beide spelers hebben er dit seizoen nu 30 gemaakt in La Liga.

De enige tegenvaller voor De Blaugranas was een late strafschop van Rayo en de rode kaart voor Daniel Alves. Alberto Bueno verzorgde de eretreffer, maar het slotaccoord was toch Catalaans. Suárez mocht in blessuretijd zijn tweede maken. Barcelona heeft na 26 speelronden in Spanje nu 2 punten meer dan achtervolger Real.