Hattrick Messi goed voor vlotte winst

Barcelona heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met Granada: 4-0. Lionel Messi en Neymar tekenden voor de doelpunten. Thomas Vermaelen, die negentig minuten op het veld stond, moest zich niet in het zweet werken.
Barcelona kreeg tegen Granada de kans om opnieuw leider te worden in Spanje en greep die met beide handen. Een zinderende partij werd het niet tegen de kelderploeg. De thuisploeg domineerde van het eerste tot het laatste fluitsignaal. Na amper vier minuten deed Jordi Alba de netten al trillen, maar de Spanjaard stond buitenspel.
Enkele minuten later glipte Lionel Messi wel succesvol door de buitenspelval en de Argentijn tikte de openingstreffer beheerst binnen. Het feest in Camp Nou barste helemaal los na een schitterende combinatie tussen Neymar, Suarez en Messi. De drie tenoren vonden elkaar blindelings, Messi tekende voor de afwerking.
2-0 na het openingskwartier en ook daarna bleef Barcelona rustig zoeken naar een doelpunt. Nyemar en Suarez waren er allebei dichtbij voor de pauze, maar pas na de koffie kreeg het thuispubliek opnieuw een reden om te juichen. Neymar tikte de 3-0 eerst nog op de paal, maar Messi was prima gevolgd en vervolledigde zijn hattrick in stijl.
Na de derde treffer haalde Barcelona zijn gekende controlevoetbal boven, maar af en toe duwde de thuisploeg het gaspedaal toch nog eens volledig in. Messi, die buitenspel stond, liet de lage voorzet van Suarez slim door en Neymar kon profiteren. De Braziliaan lepelde het leer in het dak van het doel.
Aan de overzijde werd de verdediging, met Rode Duivel Vermaelen, zelden op de proef gesteld. Een eenvoudige overwinning dus voor de landskampioen, die zo opnieuw over Atletico naar de leiding springt.
Bron: Sporza