Hattrick Messi zorgt voor ruime zege

Barcelona heeft een negenkoppig Rayo Vallecano een kopje kleiner gemaakt en heeft tegelijkertijd een symbolisch record te pakken: het is 35 duels op rij ongeslagen. De ruime 1-5-zege geeft Barça weer een voorsprong van acht punten op eerste achtervolger Atletico.
Barcelona begon met weinig overtuiging aan zijn recordjacht. Gesteund door het thuispubliek schoot Rayo Vallecano het best uit de startblokken, maar verder dan twee speldenprikken van Embarba ging het gevaar niet.
Rayo leek alles goed onder controle te hebben, tot doelman Juan Carlos onverwacht begon te stuntelen. Hij ging kinderlijk in de fout op een voorzet en Rakitic was er als de kippen bij om de blunder af te straffen.
Een ongeluk komt nooit alleen: amper een minuut later verdubbelde Messi de score tot 0-2, al stond aangever Neymar buitenspel. Op slag van rust kreeg Rayo Vallecano nog een derde mokerslag te verwerken: Llorente kreeg een rode kaart onder de neus geduwd.
Barcelona legde weinig oogstrelend voetbal op de mat, maar dankzij een blunder, een buitenspelgoal en een rode kaart had het zijn schaapjes al bij de rust op het droge.
Barcelona hoefde niet meer te twijfelen na de pauze en trok resoluut ten strijde. Messi, Suarez en Neymar schudden de combinaties losjes uit de mouw. Suarez mikte op de paal, Messi twijfelde niet om het cadeautje uit te pakken, 0-3 na 53 minuten.
De Catalaanse storm leek klaar om over Rayo te wervelen, tot de thuisploeg uit het niets milderde. Manucho kopte raak en temperde het enthousiasme van Barça. Zelfs met tien man kon Rayo plots een woordje meepraten.
Maar een tweede rode kaart (voor Iturra) brak het verweer van Rayo definitief. Suarez miste de strafschop wel, maar lang duurde het niet voor Messi een derde keer toesloeg en de 1-4 op het bord zette.
Ook Arda Turan mocht met zijn eerste goal voor Barcelona nog deelnemen aan het doelpuntenfestijn. De invalbeurt van Thomas Vermaelen werd zo slechts een voetnoot in de historische partij van Barça: het breekt het indrukwekkende record van Real Madrid uit 1988/89.
Bron: Sporza
Facebook
Twitter