Het is gebeurd: Bartomeu stapt op bij FC Barcelona

Het mandaat van Josep María Bartomeu bij FC Barcelona is afgelopen. De voorzitter heeft dinsdag tijdens een vergadering met zijn bestuur ontslag genomen. Ook zijn dertien collega’s, die hem de afgelopen jaren gesteund hebben, treden per direct af.

De raad van bestuur van Bartomeu nam dinsdagavond, tijdens een wekelijkse bestuursvergadering, het besluit om af te treden. Sommigen van hen waren persoonlijk aanwezig en anderen namen thuis deel aan de vergadering.

Van de vele redenen die hebben geleid tot de slijtage in de afgelopen maanden, was de meest opvallende om uiteindelijk de beslissing te nemen om op te stappen dat de Generalitat heeft toegestaan om de stemming over de motie van wantrouwen te houden. Bartomeu hoopte op 15 dagen uitstel om zo nieuwe stemmingen uit te schrijven voor 21 verschillende locaties, maar daar ging de Catalaanse regering niet in mee. Voor Bartomeu en zijn bestuur een reden om voor de stemmingen af te treden.

Sinds 2014

Bartomeu is in totaal 2.468 dagen de voorzitter geweest van de grootste sportclub van Catalonië. Sinds 24 januari 2014, toen Sandro Rosell ontslag nam na het schandaal in de Neymar-zaak en de andere zaken die, jaren later, uiteindelijk leidden tot een onrechtvaardige gevangenisstraf van bijna twee jaar.

De prestaties op het veld waren de afgelopen jaren de voornaamste reden voor de kritiek op Bartomeu. De club begon voor vele miljoenen te investeren in nieuwe spelers, waardoor La Masia meer en meer naar de achtergrond verdween. Ook buiten het veld handelde het bestuur de laatste jaren dubieus, waar veel kritiek op kwam. Uiteindelijk zorgde het ervoor dat er voldoende handtekeningen kwamen voor een motie van wantrouwen. En op die stemming gaat Bartomeu niet wachten. Carles Tusquets zal tot de verkiezingen de taken van Bartomeu overnemen.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter