Historisch moment Messi niet voldoende voor overwinning Barcelona

Lionel Messi heeft zaterdag zijn 643ste doelpunt voor FC Barcelona gemaakt. Daarmee evenaart de Argentijn het record van Pele. Het bleek echter niet voldoende voor FC Barcelona om zaterdagmiddag Valencia te verslaan. De Catalanen speelde in het eigen Camp Nou met 2-2 gelijk.

Barcelona begon wederom met het centrale duo Mingueza- Araujo en Frenkie de Jong bleef aan de kant. En FC Barcelona kende een prima openingsfase van het duel waarin het Valencia onder druk zette, maar tot grote kansen kwam de ploeg. De bezoekers werden daarentegen gevaarlijk via snelle uitbraken.

Het was dan ook geen verrassing dat Valencia na een klein half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Diakhaby kon bij een hoekschop eenvoudig de 0-1 maken voor de bezoekers. Pas kort voor de pauze wist Barcelona op gelijke hoogte te komen. Het was Lionel Messi die zijn ploeg daarmee hielp

Pele

De Argentijn mocht vanaf 11 meter zijn 643ste doelpunt voor FC Barcelona maken, maar de aanvoerder faalde vanaf 11 meter. In de actie erop kon Messi alsnog zijn historische doelpunt maken.
Na de pauze ging het duel alle kanten op en werd het een open wedstrijd, waarin vooral FC Barcelona op zoek ging naar de voorsprong. Die kwam er kort na rust via Araujo, die met een volley de doelman van Valencia verraste.

De 2-1 voorsprong voor FC Barcelona bleek echter niet voldoende voor de overwinning. Maxi Gomez zorgde twintig minuten voor tijd namelijk voor de domper. Hij kon, na een voorzet van Gaya, voor Mingueza kruipen om de 2-2 in de verre hoek te prikken.

Barcelona geeft met het gelijke spel geen vervolg aan de uitstekende week, waarin overtuigend van Levante en Real Sociedad won. Dinsdag neemt FC Barcelona het op tegen Real Valladolid.