Inspiratieloos Barcelona stuit op stug Athletic

FC Barcelona is er zondag niet in geslaagd om het gat met Real Madrid weer na acht punten te brengen. De ploeg van Ernesto Valverde kwam geen moment in de wedstrijd tegen een stug Athletic Bilbao. De Catalanen kwamen San Mames niet verder dan 0-0.

FC Barcelona kende een zeer lastige avond in San Mames. De ploeg van Ernesto Valverde, met een zo goed als fitte Lionel Messi, is zondag eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest tegen een stug Athletic Bilbao. De thuisploeg had zelfs de grootste kansen in het duel. Zo moest Ter Stegen zich volledig in de eerste helft strekken op een geplaatst schot van Susaeta. Even daarvoor zag de Duitse doelman een schot van Yuri ook al rakelings naast het doel gaan.

Barcelona kwam in de eerste helft eigenlijk niet aan voetballen toe. De Catalanen kwamen niet verder dan het strafschopgebied van de thuisploeg en miste de creativiteit om iets te forceren. Lionel Messi werd door Bilbao ver van het doel gehouden.

In de tweede helft begon Barcelona een stuk scherper. De ploeg voerde het tempo op, maar kwam ook in de tweede helft maar tot één echte kans. Een vrije trap van Messi miste precisie en schoten van Vidal en Suarez gingen ver naast.

In de slotfase was het de thuisploeg die nog de grootste kansen kreeg. San Jose schoot van ruim 20 meter net naast het doel van Ter Stegen en tien minuten voor tijd was het Williams die stuitte op de doelman van Barcelona. In de slotfase moest de thuisploeg met 10 man verder toen De Marcos zijn tweede gele kaart ontving. Uiteindelijk wist Barcelona de muur van Athletic Bilbao niet te passeren en werd het in San Mames een doelpuntloos gelijkspel. Daarmee loopt Real Madrid twee punten in en is de Liga weer spannend.