Invaller Messi helpt Barcelona aan comfortabele overwinning

FC Barcelona heeft in de derde wedstrijd van deze week geen fouten gemaakt. De Catalanen waren in een matig gevuld Camp Nou met 3-1 te sterk voor het stugge Leganes. Invaller Lionel Messi had een belangrijke rol in de overwinning.

Eerder dit seizoen was Leganes de plaag van FC Barcelona, toen het thuis met 2-1 won van de Catalanen. Toch liet Ernesto Valverde, in deze zware weken, Lionel Messi vanaf de bank beginnen. Maar ook zonder Lionel Messi was Barcelona in de eerste helft oppermachtig. De ploeg controleerde volledig en kreeg zo nu en dan via Suarez en Dembélé grote kansen. Na ruim een half uur spelen was het ook de Fransman die Barcelona op een 1-0 voorsprong zette. De aanvaller kon na goed terugleggen van Jordi Alba de bal in de verre hoek schieten.

Maar voor FC Barcelona bleef het tweede doelpunt lang uit, waardoor de bezoekers steeds meer in een stunt begonnen te geloven. En die stunt leek er te komen, want de bezoekers kwamen na een klein uur spelen op gelijke hoogte in Camp Nou. Via een razendsnelle counter was het uiteindelijk Braithwaite, die na een strakke voorzet, 1-0 achter Ter Stegen werkte. De doelman, die zijn 100ste wedstrijd in de Liga speelde, was kansloos op de inzet van de spits.

Lionel Messi en Ivan Rakitic waren uiteindelijk nodig om het verschil te maken voor Barcelona. De Catalanen kwam in de 71ste minuut op een 2-1 voorsprong via Luis Suarez, nadat Lionel Messi vlak ervoor doelman Sacristan de bal uit de kruising zag plukken. De spits van FC Barcelona was er echter als de kippen bij en schoot Barcelona op voorsprong.

Die voorsprong gaven de Catalanen uiteindelijk niet meer uit handen. Het was invaller Lionel Messi die in blessuretijd zelfs voor de 3-1 zorgde, na wederom een assist van Jordi Alba. Barcelona blijft door de overwinning koploper in de Liga en richt zich deze week weer op de Copa del Rey tegen Sevila.