Invaller Rakitic zorg voor moeizame overwinning Barcelona

FC Barcelona heeft dinsdagavond de druk bij Real Madrid weer opgevoerd. De Catalanen, die het zonder Frenkie de Jong moesten doen, wisten in een leeg Camp Nou Athletic Bilbao met 1-0 te verslaan.

Na het puntverlies bij Sevilla moest FC Barcelona dinsdagavond wederom vol aan de bak tegen het altijd lastig te bespelen Athletic Bilbao. En dat werd duidelijk, want een matig Barcelona creëerde tegen Athletic opnieuw weinig kansen. De ploeg van Quique Setién kon, net zoals de afgelopen weken, het spel maar moeilijk maken. Er was weinig diepgang en het team speelde in een veel te laag tempo, waardoor Athletic eenvoudig de bus kon parkeren.

Maar ook de bezoekers wisten in Camp Nou niet te overtuigen. Aanvallend gezien kwam Athletic één keer echt gevaarlijk voor het doel, maar Busquets, die vanwege een schorsing het duel met Celta de Vigo moet missen, voorkwam met een tackle groter gevaar.

In de tweede helft voerde Setién tien minuten na rust enkele wijzigingen door. Zo kwamen onder meer Puig, Fati en Rakitic in de ploeg en daarmee kwam Barcelona vaker voor het doel van de bezoekers. Dat resulteerde 20 minuten voor tijd voor de 1-0. In een overvol strafschopgebied kreeg Rakitic de bal met een gelukje mee van Messi en de Kroaat schoot zijn ploeg in de verre hoek op voorsprong.

Athletic ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Barcelona hield het doel eindelijk weer eens een keer schoon. Met de 1-0 overwinning voert FC Barcelona de druk op bij Real Madrid, dat later deze week in actie komt tegen Real Mallorca.