Jeugdig Barcelona haalt uit in Copa del Rey

Barcelona heeft zich woensdagavond met gemak voor de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey geplaatst. Het team van Luis Enrique was met 6-1 te sterk voor Segunda División B-club Villanovense, dat de Catalanen in het heenduel op 0-0 had gehouden. Luis Enrique liet van zijn gebruikelijke basisklanten alleen Javier Mascherano en Daniel Alves aan het startsignaal verschijnen en deed beroep op diverse talenten. Sandro was met een hattrick de absolute uitblinker.

In een vermakelijke eerste helft legde Barcelona de basis voor de overwinning. Na vier minuten lag de bal reeds achter José Fuentes. De doelman had moeite met een schot van afstand van Alves en zodoende was het eerste thuisdoelpunt van de Catalanen van buiten het zestienmetergebied dit seizoen een feit; 1-0. In de 21e minuut was het weer raak: Fuentes speelde de bal in het strafschopgebied in de voeten van Sandro, die dankbaar profiteerde en de bal binnenkrulde: 2-0.

Villanovense verkleinde in de 29e minuut de nadelige marge. Juanfran schoot van afstand op doel en zag hoe Jordi Masip moeite had met zijn inzet en de aansluitingstreffer niet kon voorkomen. Barcelona reageerde echter razendsnel. Na voorbereidend werk van Aitor schoot Sandro twee minuten later reeds de 3-1 onder Fuentes door. Zes minuten na rust was de wedstrijd definitief gespeeld; na een voorzet vanaf de linkerkant van Jérémy Mathieu kopte Munir El Haddadi de 4-1 tegen de touwen.

In de laatste twintig minuten liep Barcelona nog verder uit. Sandro stond precies op de juiste plaats om er 5-1 van te maken en na een geweldige hakbal van Sandro bepaalde El Haddadi de eindstand: 6-1. Opvallend: na de blessure van Mathieu in de 79e minuut koos Luis Enrique ervoor om geen wisselspeler in te brengen en het duel met tien man af te maken. De oefenmeester, die nog twee wissels over had, wilde blijkbaar geen risico met Neymar, Luis Suárez of Andres Iniesta nemen.

Bron: voetbalzone.nl