Jeugdig Barcelona speelt gelijk in Leverkusen

Leverkusen moest een beter resultaat boeken dan Roma tegen BATE en legde direct veel energie in de wedstrijd. Dat leverde onder meer een gevaarlijk schot van Hakan Calhanoglu op, maar na twintig minuten werd het plotsklaps 0-1. Lionel Messi werd voor het doel gezet door Ivan Rakitic, omspeelde de doelman en schoof binnen. Barcelona kon niet lang van die voorsprong genieten, want drie minuten later knalde Javier Hernández op aangeven van Admir Mehmedi knap binnen. Hij werd de eerste Mexicaan die in één Champions League-seizoen vijfmaal wist te scoren. Het spel golfde vervolgens op en neer en onder anderen Messi kreeg een kans, maar hij schoof na een pass van Jordi Alba naast.

In het eerste kwartier na rust liet Bayer zien per se te willen winnen, want er werd een aantal goede mogelijkheden gecreëerd en de beste was voor Karim Bellarabi. De Duits international stuitte na een pass van Chicharito van dichtbij op Marc-André ter Stegen en de keeper tikte even later een afstandsschot van Kevin Kampl over de dwarsligger. Barcelona, dat de laatste zes Europese wedstrijden tegen Bayer won, liet in de tweede helft maar weinig zien en leek het wel welletjes te vinden. Ook bij Bayer vloeiden de krachten weg, maar in de slotfase kreeg Hernández nog een enorme kans op de 2-1, maar Ter Stegen redde.

Bron: voetbalzone.nl