Jeugdig FC Barcelona hard onderuit in Camp Nou

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Champions League slecht gestart. De nieuwe ploeg van Ronald Koeman verloor dinsdag in het eigen Camp Nou met 3-0 van Bayern München.

Ronald Koeman begon het duel in eigen huis met een verdedigende 3-5-2 opstelling, waarin Memphis Depay en Luuk de Jong als spitsen functioneerden. Maar tot grote kansen kwam FC Barcelona niet. De ploeg was met name bezig om te verdedigen. En daar slaagde de ploeg tot tien minuten voor de pauze in. Maar een afstandsschot van Thomas Müller, die van richting werd veranderd, zorgde voor 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Na de pauze ging Koeman verder met de defensieve tactiek en die werd de ploeg al snel fataal. Aanvallend was er weinig diepgang en tien minuten na de rust wist Bayern München de muur van Barça te passeren. Het was Lewandowski die het snelst reageerde op een bal die op paal kwam. De Pool schoot daarmee de Duitse ploeg op een riante 2-0 voorsprong.

Na de 2-0 wisselde Koeman en kwamen onder meer de jonkies Balde, Gavi en Demir in de ploeg. En met het jeugdige elftal gaf Barça meer dreiging naar voren en kreeg het zowaar een aantal kansen. De ploeg maakte op dat moment een frissere indruk waar de fans in Camp Nou van genoten. Toch was er nog één onoplettend moment van de Catalanen en kon Lewandowski kort voor tijd de 0-3 op het scorebord zetten.

De nederlaag betekent dat FC Barcelona onderaan staat in groep E van de Champions League. De ploeg van Ronald Koeman vervolgt op 20 september de competitie tegen Granada.