Jeugdig FC Barcelona imponeert tegen Levante

De fans van FC Barcelona kregen zondag eindelijk het gene waar ze al zo lang op wachten: de grote talenten in actie zien. En met een jeugdig elftal speelde FC Barcelona de beste wedstrijd van het seizoen. Levante kwam er niet aan te pas tijdens de 3-0 zege van de Catalanen.

Met het ontbreken van Frenkie de Jong en de zieke Sergi Roberto, moest Alfred Schreuder, de plaatsvervanger van de geschorste Ronald Koeman, met de grote talenten Nico González en Gavi aanvangen tegen Levante. En met de jonge talenten op het middenveld speelde FC Barcelona met vlagen zeer goed voetbal. Met het vroeg druk zetten kwam FC Barcelona al vroeg op een 1-0 voorsprong via Memphis. De Nederlander verdiende een strafschop en zette vanaf de stip zijn ploeg op voorsprong.

Nog geen tien minuten later was Memphis de aangever en kon Luuk de Jong zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Barcelona maken. De Nederlander schoot als een echte spits de 2-0 in de verre hoek.

Na de pauze nam Barcelona, met het vooruitzicht op de Champions League, gas terug en mochten ook Riqui Puig, Araujo en Demir minuten maken. Pas in de slotfase van het duel gooide Barcelona het duel in het slot. Ansu Fati, die na ruim 10 maanden en 4 operaties terugkeerde, bekroonde zijn rentree met de 3-0.