Jonkies Barcelona beslissen duel in Milaan

FC Barcelona heeft het laatste duel in de groepsfase winnend afgesloten. De Catalanen moesten het in Milaan onder meer zonder Lionel Messi en Gerard Pique doen. Maar ook met een B-team was de ploeg van Ernesto Valverde te sterk voor Inter. Jonkies Carles Perez en Ansu Fati zorgden voor de 2-1 overwinning.

Ernesto Valverde verraste in Milaan met een 3-5-2 formatie waarin geen plek was voor Luis Suarez en Frenkie de Jong. En zonder die twee sterkhouders kwam Barcelona in de openingsfase meerdere flink onder druk. Doelman Neto hield Barcelona op de been na een goede actie van Lukaku en aan de andere was het Carles Perez die op de doelman stuitte. De thuisploeg scoorde uiteindelijk de 1-0, maar deed dit vanuit buitenspelpositie waardoor het doelpunt niet doorging.

Na ruim twintig minuten spelen kwam FC Barcelona op voorsprong. Barcelona speelde bij vlagen op de counter en de 0-1 werd ook een doelpunt uit de counter. Antoine Griezmann probeerde Arturo Vidal in het strafschopgebied te bereiken, maar Godin zat er tussen. Uiteindelijk zorgde dat ervoor dat de bal voor de voeten van Carles Perez kwam en het jonkie van La Masia schoot eenvoudig raak.

De thuisploeg kwam pas een minuut voor de pauze op gelijke hoogte toen Lukaku op aangeven van Lautero alle ruimte kreeg om uit te halen. Via Samuel Umtiti verdween de bal achter Neto en gingen beide ploegen met 1-1 de rust in.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen kregen hun kansen op de 2-1. Inter maakte zelfs twee doelpunten, maar beide doelpunten gingen opnieuw vanwege buitenspel niet door.

Het was uiteindelijk invaller Ansu Fati die het duel besliste. De aanvaller combineerde met Luis Suarez en schoot vervolgens fraai de 1-2 in de verre hoek. Door de late treffer verstevigde Barcelona de koppositie in de groep en moet Inter, door de overwinning van BVB, genoegen nemen met een plek in de Europa League.