Kleurloos Barcelona wint voor de beker nipt bij Leonesa

FC Barcelona moet in de return van de derde ronde in de Copa del Rey nog vol aan de bak. De Catalanen speelden in Leon een kleurloos duel en hadden negentig minuten niets te melden. Het was echter verdediger Lenglet die Barcelona in de blessuretijd een 1-0 overwinning bezorgde tegen Cultural Leonesa.

Een totaal niet op elkaar ingespeeld elftal had het moeilijk tegen Leonesa, dat uitkomt in de Segunda Division B. De ploeg van Ernesto Valverde kreeg een handje vol kansen tijdens het duel, waarvan er slechts drie tussen de palen kwam. Dat lukte de thuisploeg ook bijna, want Cillessen zag in de tweede helft een schot op de paal belanden. Valverde moest in de eerste helft nog wel een andere tegenvaller zien te verwerken. Sergi Samper moest namelijk opnieuw met een kuitblessure naar de kant.

Het werd uiteindelijk een inspiratieloos duel in Leon waarbij er slechts één doelpunt viel. En dat doelpunt viel in de blessuretijd. De ingevallen Lenglet wist bij de tweede paal 1-0 binnen te koppen na een goede voorzet van Ousmane Dembélé. Op pakjesavond treffen Cultural Leonesa en FC Barcelona elkaar tijdens de return in Camp Nou. Dan moet Barcelona een plek in de volgende ronde veilig zien te stellen.