Koeman start voorbereiding FC Barcelona met overwinning

FC Barcelona heeft woensdag het nieuwe seizoen dan echt afgetrapt. De Catalanen speelden de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegen Tarragona was de ploeg met 4-0 te sterk.

Koeman maakte tijdens zijn eerste oefenwedstrijd nog geen gebruik van de internationals, die sinds maandag aansloten bij de groep. Onder meer Gerard Pique, Puig, Roberto en Dest kwamen in de eerste helft in actie. Maar de grote namen wisten geen vuist te maken.

In de tweede helft speelde Koeman met een volledig team van Barcelona B. Jonge talenten als Collado en Manaj kwamen in actie en met de jonkies werd Barça een stuk gevaarlijker. Centrumspits Manaj opende score met een geweldige actie en schoot vervolgens hard raak in de korte hoek. Alex Collado, die in de tweede helft de gelegenheidsaanvoerder was, zorgde vervolgens voor de 2-0. In de absolute slotfase maakte Manaj zijn hattrick compleet. De aanvaller tikte vanuit een voorzet de 3-0 binnen en vanaf de stip schoot hij de 4-0 eindstand op het scorebord.

Daarmee wint FC Barcelona de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Zaterdag spelen de Catalanen opnieuw in het Estadi Johan Cruijf. Dan wordt er verwacht dat o.a. Depay speelminuten gaat maken tegen Girona.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter