Koeman verder in de problemen na dure nederlaag in Camp Nou

FC Barcelona is definitief afgehaakt voor de Spaanse landstitel. De ploeg van Ronald Koeman speelde in de afgelopen twee wedstrijden gelijk en moest zondagavond zelfs zijn meerdere erkennen in Celta de Vigo. De bezoekers wonnen dankzij Santi Mina met 2-1 in Camp Nou.

De ploeg van Ronald Koeman speelde net als in de afgelopen weken zonder inspiratie. Het elftal leek vermoeid en de echte wil om nog mee te doen om de titel was er zondagavond in Camp Nou. Kansen kreeg Barcelona wel, maar alleen Lionel Messi vond één keer het net in de eerste helft. Tien minuten voor rust kreeg Santi Mina de enige kans voor Celta de Vigo en ook die was direct raak.

Na de pauze bleef FC Barcelona het balbezit houden en kreeg het zo links en rechts kleine kansjes. Maar echt aanspraak op de overwinning had FC Barcelona niet. Sterker nog, de bezoekers waren bij vlagen misschien wel sterker. De Catalanen moesten in de slotfase zelfs met 10 man verder, nadat Lenglet zijn tweede gele kaart ontving. En waar FC Barcelona vergat te scoren deed Santi Mina dat wel. Vlak voor tijd schoot de aanvaller de titelkansen van FC Barcelona aan diggelen en was Ter Stegen kansloos bij de 2-1 van de spits.

De nederlaag van FC Barcelona betekend dat de Catalanen definitief afhaken voor de titel en dat de ploeg van Ronald Koeman genoegen moet nemen met een derde plaats in de Liga.