Koeman’s Barça wint met jonge ploeg ook in Stuttgart

FC Barcelona heeft ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman won zaterdagavond met 3-0 op bezoek bij VfB Stuttgart. Memphis Depay was verantwoordelijk voor één van de doelpunten.

De Nederlander scoorde al na zo’n twintig minuten spelen voor de Catalanen, nadat hij een geweldige diepte pass kreeg van Frenkie de Jong. Memphis nam de bal geweldig aan. Tikte de bal over een verdediger heen en schoot vervolgens kiezelhard de 1-0 tegen de touwen.

Ruim tien minuten laten verdubbelde FC Barcelona de voorsprong, toen Demir zijn eerste doelpunt voor Barça binnen schoof, na een goede voorzet van Griezmann. Het jonge talent scoorde zijn eerste doelpunt in de voorbereiding voor de Catalanen.

In de tweede helft liet Ronald Koeman weer de nodige spelers invallen. Een van de spelers die inviel was Riqui Puig. De middenvelder zette het laatste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord. De spelmaker kon een kwartier voor tijd bij een uitbraak eenvoudig de 3-0 binnen schieten voor FC Barcelona.

Daarmee wint FC Barcelona ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding. Deze week voert FC Barcelona het tempo op, want woensdag neemt FC Barcelona het alweer op tegen RB Salzburg. Volgende week zondag is Juventus tot slot de tegenstander in de Gamper Cup. Een week later start FC Barcelona de competitie tegen Real Sociedad.