Kogel door de kerk: Gavi verlengt contract tot en met 2026

Dat Gavi zijn contract zou gaan verlengen hing al een tijdje in de lucht. Maar nu is de kogel definitief door de kerk. Het talent van La Masis staat met de nieuwe verbintenis tot en met 2026 onder contract bij FC Barcelona. De club slaat zo weer een goede slag met het oog op de toekomst.

Eerder wist de club al de contracten van jongelingen Ronald Araujo, Pedri en Ansu Fati te verlengen. Nu komt Gavi daar dus bij. De onderhandelingen verliepen niet erg soepel en daardoor duurde het wat langer voordat het rondkwam. Maar woensdagmiddag kwam FC Barcelona dan met witte rook. In het nieuwe contract staat een gigantische afkoopclausule van maar liefst 1 miljard euro. Gavi zal donderdagavond in Camp Nou zijn handtekening zetten onder de verbintenis.

Gavi is nog maar achttien jaar oud, maar hij speelde al 52 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Barcelona. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de club en maakte een jaar geleden voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht. Dat deed hij in de competitiewedstrijd tegen Getafe (2-1 winst). Een paar weken later debuteerde hij al in de Spaanse nationale ploeg.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter