Levante geen partij voor opnieuw swingend Barcelona

Barcelona is na een moeizame start van het seizoen helemaal tot ontbranding gekomen. De ploeg van trainer Luis Enrique had de laatste tien wedstrijden op rij gewonnen en zondag moest ook Levante eraan geloven. Nu werd vooraf ook niet verwacht dat laagvlieger Levante voor een verrassing kon zorgen, maar het speelse gemak waarmee de bezoekers terzijde werden geschoven was indrukwekkend. Lionel Messi produceerde een hattrick en invaller Luis Suárez maakte een wereldgoal. Het werd 5-0.

PSV-trainer Phillip Cocu, de oefenmeester heeft een verleden als speler bij Barcelona, zag vanaf de tribune hoe Neymar na een minuut of twintig spelen de score opende. De pass van Messi was heerlijk, maar Neymar had veel geluk met de afronding. De aanvaller raakte de bal helemaal verkeerd, maar zag het ding met veel effect toch tegen de touwen vallen. Voor de Braziliaan was dat alweer zijn zeventiende van het seizoen.

Barcelona, dat startte zonder Suárez, werd vervolgens bij de hand genomen door Messi. De dribbelaar heeft de laatste weken zijn absolute topvorm weer te pakken en dat bewees hij maar weer tegen Levante. Met een fraai schot tekende hij even voor de onderbreking voor de 2-0 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Voor Messi was dat doelpunt nummer 150 in 148 competitiewedstrijden in Camp Nou.

Daar zou het niet bij blijven voor de dribbelaar. Even na de onderbreking profiteerde hij van uitstekend werk van Pedro (die zijn driehonderdste wedstrijd speelde) en kon hij binnenprikken voor 3-0. Een lichte overtreding op Neymar leverde een strafschop op en voor Messi was het vervolgens een koud kunstje om zijn hattrick te voltooien. Het was zijn vierde hattrick van het seizoen. Met de drie goals erbij staat Messi op 26 treffers in de Primera División, waardoor hij nog maar twee doelpunten achterstand heeft op topschutter Cristiano Ronaldo.

De koek was nog lang niet op voor het vlammende Barcelona. Invaller Suárez maakte met een werkelijk fantastische omhaal de 5-0. Levante mocht vervolgens van geluk spreken dat Barcelona de teugels wat liet vieren, al was Messi met een daverende knal nog dichtbij zijn vierde treffer van de dag.

Facebook
Twitter