Levante maatje te klein voor thuisploeg Barcelona

Barcelona heeft de koppositie in de Primera División weer ingenomen. Luis Enrique gaf voor het thuisduel met Levante onder meer Jordi Alba, Andrés Iniesta en Luis Suárez rust en zal zich misschien nog wat zorgen hebben gemaakt toen het na een teleurstellende eerste helft nog 0-0 stond. In de tweede helft kwam echter alles goed voor Barcelona, dat uiteindelijk met 4-1 won. Lionel Messi benutte én miste een strafschop.

Normaal gesproken keept Claudio Bravo de competitiewedstrijden van Barcelona, maar de Chileen zit in de ziekenboeg, waardoor Ter Stegen nu de kans krijgt. Hij zag er vorige week tegen Atlético Madrid echter al niet goed uit, kreeg midweeks een wereldgoal van Alessandro Florenzi om de oren tegen AS Roma en zondag blunderde hij bij de 3-1 van Levante. Dit doelpunt maakte de wedstrijd zeker niet meer spannend, maar Ter Stegen zit even niet lekker in zijn vel.

Barcelona was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de eerste helft werd er dus nog niet gescoord. Mogelijkheden waren er wel: zo greep Rubén Iván in bij een poging van Messi, schoot Neymar over en naast en hadden Munir El Haddadi en Sandro Ramirez absoluut moeten scoren. Dat deden zij echter niet en nadat Messi een vrije trap net over had geschoten, klonk het rustsignaal. In de tweede helft zette Barcelona orde op zaken, met drie doelpunten in elf minuten tijd.

De score werd geopend door Bartra, die een kleine tien minuten na rust mee naar voren kwam en bij de tweede paal werd gevonden door Messi. Bartra controleerde de bal op zijn borst, of meer op zijn keel, en schoot vervolgens binnen. Neymar verdubbelde de marge en verdiende even later de strafschop die werd benut door Messi. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, maar Levante deed dus nog wel wat terug, toen Ter Stegen onder een voorzet vanaf links door ging. Invaller Victor Casadesus kon daardoor in een leeg doel binnenwerken.

Levante geloofde niet in een comeback en Barcelona hoefde zich dan ook geen moment zorgen te maken. De thuisploeg bleef dominant en een kwartier voor tijd mocht Messi opnieuw aanleggen voor een strafschop, nadat hij zelf was neergeduwd. De aanvaller was nu minder scherp: Messi schoot deze penalty hoog over en dus bleef het 3-1. Het zat de Argentijn niet lekker en kort voor het einde maakte Messi alsnog zijn tweede van de avond, na een fraaie dribbel en een prima schuiver.

Bron: voetbalzone.nl