Lewandowski leidt Barcelona met hattrick langs Viktoria Plzen

FC Barcelona is uitstekend begonnen aan een nieuwe campagne in de Champions League. De ploeg van Xavi won woensdagavond met duidelijke cijfers van Viktoria Plzen: 5-1. Robert Lewandowski maakte veel indruk met een hattrick.

Xavi besloot om zes wijzigingen door te voeren in de basiself. Zo kreeg Frenkie de Jong de kans om zich te laten zien als controlerende middenvelder. Met de Nederlander binnen de lijnen kwam Barcelona binnen een kwartier op voorsprong. Na goed verlengen van Jules Kounde kon Franck Kessie de bal van dichtbij binnenkoppen. Tien minuten later leek het even helemaal mis te gaan voor de Catalanen. Na een overtreding van Andreas Christensen kreeg Viktoria Plzen een penalty. Daarnaast had de scheidsrechter een rode kaart in de hand voor de Deense verdediger. Maar die werd uiteindelijk niet gegeven omdat de VAR ingreep. Bij het bekijken van de beelden was te zien dat de speler van Plzen de eerste overtreding maakte en dus werd ook de penalty geannuleerd.

Nog voor rust wist Barcelona een tweede treffer te maken via Robert Lewandowski. De spits legde de bal op de rand van het strafschopgebied goed neer voor zichzelf en vervolgens schoot hij de bal met veel precisie binnen. De Catalanen hadden de volledige controle in het eerste bedrijf, maar toch moest de ploeg een tegentreffer incasseren. Met een kopbal bracht Sykora het verschil weer terug naar één doelpunt. Maar nog voor rust kwam de thuisploeg met een antwoord. Op aangeven van Ousmane Dembele zorgde Lewandowski met een rake kopbal voor een 3-1 stand bij het aanbreken van de rust.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet zoveel. Barcelona deed iets rustiger aan en Viktoria Plzen kon, op een enkele uitbraak na, niet echt gevaarlijk worden. Met nog een kwart wedstrijd te gaan haalde de thuisploeg het laatste beetje spanning uit de wedstrijd. Het was opnieuw Lewandowski die het net wist te vinden en zo met zijn derde doelpunt voor de 4-1 zorgde. Niet lang daarna viel het laatste doelpunt van het duel. Na een prachtige pass van Ousmane Dembele jaagde invaller Ferran Torrres de bal van dichtbij keihard het doel in.

Volgende week dinsdag staat voor Barcelona het tweede groepsduel in de Champions League op het programma. Dan wacht een ontmoeting met Bayern München, dat vanavond zijn eerste wedstrijd wist te winnen van Inter: 0-2.