Lionel Messi wint Beste Speler volgens Spaanse profliga LFP

Lionel Messi is maandagavond op het gala van de Spaanse profliga (LFP) tot Aanvaller van het Jaar en Speler van het Jaar van het seizoen 2014/15 uitgeroepen. De resultaten van de verkiezingen zorgden voor de nodige ophef op de sociale media. Het feit dat Sergio Ramos, James Rodriguez en Cristiano Ronaldo in de prijzen vielen, na een seizoen zonder een prijs, zorgde in voetbalminnend Spanje voor de nodige vraagtekens.

Ramos werd tot Verdediger van het Jaar uitgeroepen. De verdediger van Real Madrid bleef in de verkiezing zowel Nicolás Otamendi (Valencia, nu Manchester City) als Gerard Piqué (Barcelona) voor. “Mijn dank gaat uit naar de LFP, de organisator van de beste competitie. Maar zonder mijn collega’s was dit niet mogelijk geweest. Verder wil ik mijn familie bedanken en vooral mijn broer René, hij heeft mij altijd gesteund. Gracias brother.”

Van het rijtje Andrés Iniesta (Barcelona), Griezmann (Atlético Madrid) en James, in het kader van de verkiezing Middenvelder van het Jaar, kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. “Ik ben erg blij met deze prijs. Ik wil mijn ploeggenoten bedanken, ze staan altijd voor me klaar”, benadrukte de Colombiaans international. Het feit dat twee spelers van Real Madrid de eerste prijzen in de wacht sleepten, na een seizoen zonder prijzen, zorgde op dat moment al voor veel commotie op de sociale media.

De daaropvolgende prijzen waren echter voor Barcelona. Claudio Bravo bleef Sergio Asenjo (Villarreal) en Diego Alves (Valencia) voor in de verkiezing Doelman van het Jaar. “Het is een eer om hier te staan”, zo verzekerde de Chileense doelman. “Een grote prijs. Een keeper vervult een belangrijke rol in een team, een rol waar niet iedereen voor geschikt is.” Luis Enrique werd tot Trainer van het Jaar benoemd. De coach van Barcelona, die zelf niet aanwezig was, bleef Unai Emery (Sevilla) en Fran Escribá (Elche, nu Getafe) voor. “Ik weet zeker dat hij deze prijs met zijn technische staf en de selectie wil delen. We zijn zeer blij dat hij er is en we hopen dat hij nog vele jaren blijf”, zei vice-voorzitter Jordi Mestre van Barcelona toen hij de prijs in ontvangst nam.

In de verkiezing Afrikaans Voetballer van het Jaar streek Sofiane Feghouli de eer op. De aanvaller van Valencia bleef Nordin Amrabat (Málaga) en Youssef El-Arabi (Granada) voor. Neymar kwam in de verkiezing Amerikaans Voetballer van het Jaar als winnaar uit de strijd. De aanvaller van Barcelona bleef Luis Suárez (Barcelona) en James voor; Messi zat opvallend genoeg niet bij de genomineerden. “Ik ben erg blij met deze prijs. Ik wil mijn ploeggenoten hartelijk bedanken en wil iedereen verder een fijne avond wensen.”

Neymar greep echter naast de prijs van Aanvaller van het Jaar. Voor deze verkiezing kwamen namelijk alleen Messi, Ronaldo en Suárez in aanmerking. De Argentijn eindigde als eerste. “Ik wil de LFP bedanken en deze prijs met mijn collega’s delen. En vooral met Luis, hij verdient deze prijs net zo veel als ik”, zo benadrukte Messi, die naderhand ook tot Speler van het Jaar werd uitgeroepen. “Deze prijs draag ik op aan mijn zoon Thiago. “Hij vindt het niet leuk als ik elke keer weg moet en zegt dan altijd ‘ga je weer naar het doel papa?’. Hij krijgt er nu niet veel van mee, maar dat komt nog wel”, glimlachte de aanvaller.

Ronaldo sleepte tussen de prijzen van Messi door toch nog een prijs in de wacht, die van ‘de supporters’. De Spaanse voetbalfans vonden de Portugese vedette namelijk de beste voetballer van het afgelopen seizoen. Op de sociale media werd met deze verkiezing de draak gestoken. Tweets als ‘Dit is ‘Oh ja, Ronaldo moet ook een prijs winnen-verkiezing’ vonden gretig aftrek.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter