Luuk de Jong bezorgt FC Barcelona in blessuretijd punt tijdens stadsderby

Luuk de Jong heeft FC Barcelona een punt bezorgd in een knotsgekke stadsderby tegen Espanyol. Lang leek het er op dat FC Barcelona onderuit zou gaan in de stadsderby, maar in de slotminuut zorgde de Nederlander alsnog voor een punt tijdens het 2-2 gelijke spel.

Tijdens een zeer grimmig avondje bij Espanyol leek FC Barcelona al snel door te gaan met goede resultaat van de afgelopen weken. Pedri zette Barcelona namelijk na twee minuten al op een 1-0 voorsprong. De middenvelder kon na een voorzet van Alba bij de tweede paal binnen tikken. Een geweldige start voor FC Barcelona.

Maar na de 1-0 van FC Barcelona zette Espanyol een stapje bij. De ploeg werd feller en zorgde met veel overtredingen ervoor dat Barcelona niet in het spel kwam. Met veel strijd en passie weerhield het het FC Barcelona van echt grote kansen. De enige echte kans van Espanyol werd vijf minuten voor rust binnen geschoten door Darder. Hij zette zijn ploeg op 1-1 met een geplaatst schot in de verre hoek waar Ter Stegen niet meer bij kwam.

In de tweede helft ging FC Barcelona op zoek naar de voorsprong, maar bleef het wederom een gevecht tussen beide ploegen. De 2-1 voor FC Barcelona kwam er uiteindelijk via Gavi, maar de VAR floot het talent terug, nadat Frenkie de Jong zich in buitenspelpositie bevond. Even later was het Raul de Tomas die Espanyol op 2-1 zette. Garcia ging de fout in en de aanvaller schoot zijn ploeg op voorsprong.

FC Barcelona werd in de slotfase volledig uit het spel gehouden. Gerard Pique moest met een rode kaart vertrekken en Barcelona kwam tot weinig echte kansen. Voor Xavi een reden om in de slotminuten Luuk de Jong in te brengen. En de Nederlander zorgde met een geweldige kopbal in de slotminuut voor de gelijkmaker. En daarmee houdt FC Barcelona een punt over aan de stadsderby.