Maestro Messi geeft City pandoering

Het weerzien met Barcelona is voor Josep Guardiola uitgelopen op een grote deceptie. De oefenmeester van Manchester City zag zijn ploeg met 4-0 onderuitgaan, mede door een hattrick van een ontketende Lionel Messi. Bij een stand van 1-0 werd het al een kansloze exercitie, door een bizarre rode kaart van Claudio Bravo. Barcelona gaat met negen punten aan kop in Groep C en heeft de volgende ronde van de Champions League binnen handbereik.

Guardiola kent de krachten en zwaktes van Barcelona uiteraard als geen ander. De oefenmeester verraste de buitenwereld door gedeeld Champions League-topscorer Sergio Agüero op de bank te zetten. Kevin De Bruyne vulde de spitspositie in; bij Barcelona stond Messi na een maand weer in de basis. De ster van Barça had slechts zestien minuten nodig om zijn waarde te bewijzen. Messi bediende Andrés Iniesta, die zijn ploeggenoot weer vrijspeelde met een heerlijk hakje. Fernandinho gleed uit en de verdediging van City keek als aan de grond genageld toe hoe Messi keeper Bravo omspeelde en eenvoudig binnenwerkte. Het was alweer zijn tiende treffer in de laatste acht Champions League-duels. Het vertrouwen bij Barcelona was groot en City had er weinig tegenin te brengen, tot het slot van de eerste helft aanbrak. Ilkay Gündogan dwong Marc-André ter Stegen tot een redding met een fraaie lob, Nolito plaatste het leer op het dak van het doel en John Stones knikte rakelings naast uit een vrije trap van David Silva. Aan de overzijde was Luis Suárez dichtbij, maar stand bleef tot de rust 1-0.

De tweede helft startte op bizarre wijze. Bravo kwam ver zijn zestienmetergebied uit en wilde een ploeggenoot aanspelen, maar Suárez onderschepte de dramatische pass en schoot direct richting het lege doel. Bravo gebruikte zijn handen om het schot te keren en ontving een directe rode kaart. Willy Caballero werd zijn vervanger, wat ten koste ging van Nolito. Het verzet van City was gebroken en via opnieuw Messi werd de marge verdubbeld. Zijn geplaatste schot in de rechterhoek liet Caballero kansloos. Het werd ook nog 3-0, nadat de gasten de bal op bijzonder knullige wijze verspeelde. Suárez vond Messi eenvoudig en die tekende aan voor zijn derde van de avond. Hij is in thuiswedstrijden nu Champions League-topscorer aller tijden met vijftig goals. Een smet op de zege volgde even later: Jérémy Mathieu ontving in een mum van tijd twee gele kaarten en kon ook douchen. Een gemiste strafschop van Neymar leek het laatste wapenfeit, maar de Braziliaan maakte zijn misser goed en zorgde voor de 4-0 eindstand.

Bron: www.voetbalzone.nl

Facebook
Twitter